Drukke kruising oosten Hoofddorp vijf dagen dicht

In rood en blauw de omleidingen. Rechtsboven het kruispunt dat volgende week grotendeels dicht is.

Wessel Mekking
hoofddorp

De drukke kruising Van Heuven Goedhartlaan-Kruisweg aan de oostkant van Hoofddorp gaat volgende week grotendeels op slot. Vanwege het vervangen van de verkeerslichten is het kruispunt van maandag 13 januari 9 uur tot vrijdag 17 januari 17 uur nauwelijks te gebruiken voor het verkeer.

Daardoor moet een grote groep automobilisten volgende week een andere route kiezen. Had deze klus niet in het weekeinde geklaard kunnen worden? Aanvankelijk was dat ook de bedoeling, aldus de woordvoerder van verkeerswethouder Cees Loggen (VVD). Maar toen bleek dat het vervangen van de verkeerslichten veel meer tijd in beslag ging nemen, werd anders besloten. ,,Verkijk je ook niet op de mogelijkheden die een weekeinde biedt. Zaterdag, zeker overdag, is het juist ontzettend druk. Hou je dus alleen de zondag over’’, aldus de woordvoerder van wethouder Loggen.

De verkeerslichten en bijbehorende computerkast zijn volgens hem ’aan het einde van hun Latijn’. Het was eigenlijk de bedoeling ze al in 2013 te vervangen. ,,Maar bij nader inzien vonden we het wijzer om deze over het jaar heen te tillen en het verkeer eerst te laten wennen aan de nieuwe situatie met de Taurusavenue. Onze verwachting is dat het door de nieuwe verbinding op het kruispunt Taurusavenue-Van Heuven Goedhartlaan rustiger wordt.’’

Vanwege de afsluiting zijn omleidingen ingesteld. Via de nieuwe N201, Taurusavenue, Rijnlanderweg en Polarisavenue of via Weg om de Noord (N201) en Hoofdweg, zie ook het kaartje.

De vertraging voor automobilisten die moeten omrijden, wordt geschat op vijf tot tien minuten. Deze week is het aantal rijstroken rond het kruispunt in het oosten van Hoofddorp al beperkt.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.