Laye Si gaat weer in een garage wonen

Wessel Mekking
Hoofddorp

Laye Si neemt maandag weer zijn intrek in de garage van Nel Palmer in Nieuw-Vennep.

Camelot Vastgoedbeheer spande met succes een rechtszaak aan om de geboren Mauritaniër uit zijn tijdelijke huurwoning aan de Etta Palmstraat in Hoofddorp te krijgen. Ook in hoger beroep haalde hij bakzeil.

Si woont nu nog in een van de woningen voor spoedzoekers, waar bewoners maximaal negen maanden mogen verblijven. Al in oktober werd hem gesommeerd de huurwoning te verlaten. Volgens zijn advocaat was de beëindiging van de huurovereenkomst echter niet bijtijds per aangetekende brief of door een deurwaarder gemeld. Si werden wel andere woningen aangeboden, maar volgens de raadsman ging het om antikraakwoningen.

De Vennepse Palmer plukte Si letterlijk van de straat. Hij leefde maandenlang in een tentje in Nieuw-Vennep. Palmer leerde Si kennen tijdens het uitlaten van haar hondje. Hij had inmiddels een vaste slaapplek op een bankje bij het Apostolisch Genootschap. Palmer bood hem onderdak in haar garage. Ook hielp ze hem bij het vinden van onderdak.

Inmiddels zijn Si’s spullen verhuisd naar de garage van de Vennepse. Dinsdag aan het eind van de ochtend was ze nog op zoek naar een eenpersoonsbed voor hem.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.