Koningin Truus had zelf een ander gekozen

De nieuwe Koningin van Nieuw-Vennep met kroontje én sjerp.

Wessel Mekking
nieuw-vennep

Truus Klerk had een kandidate aangedragen die ze eigenlijk veel beter vond. Tot haar eigen verbazing stond Thomas Hendriksen namens de jury ’s morgens om half negen bij haar bureau om te melden dat ze zélf de nieuwe ’Koningin van Nieuw-Vennep’ is.

Klerk is alweer de tiende dorpskoningin. De jury, bestaande uit eerdere Koninginnen en voormalige dorpsraadvoorzitter Hendriksen, vond haar de beste van de bijna vijftien kandidates. ,,Ja, ik was erg verrast’’, vertelt Klerk. Toen Hendriksen aan haar bureau stond, voelde ze nattigheid. ,,Ik weet nog niet wie mij opgegeven heeft.’’ De Klerk zet zich onder meer in voor de Vennepse dorpsraad en de Witte Kerk. Ook was ze de trekker van het project ’Leven in Nieuw-Vennep’, dat naast een website ook een boek opleverde.

Inmiddels heeft Klerk met voorzitter John Stassen van Oranjevereniging Beatrix het programma voor de koningin doorgenomen. ,,Iedere Koningin kan en mag de dingen doen die ze zelf belangrijk en/of leuk vindt. Ik ga mijn best doen om een goede koningin te zijn voor ons mooie dorp.’’ Koningin Truus maakt haar eigen keuzes. ,,Ik ga niet de openingsdans doen met John Stassen. Ik wil op zondag geen formele taken vervullen als koningin. Het Koningsbal valt dit jaar helaas op zondag, dus daar ben ik niet bij. Maar maandag, Koningsdag, ben ik uiteraard de hele dag paraat.’’

Nu Nederland een koning heeft, is dat voor de oranjevereniging geen reden om in de toekomst een ’Koning van Nieuw-Vennep’ te laten kiezen. Mannen blijven voorlopig kansloos. ,,We heten ook nog steeds Beatrix en niet Willem-Alexander’’, houdt Stassen die boot af.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.