,,Het gaat gebeuren, mijn eerste eigen woning”

Goed Wonen
Heemstede

Rianne Hollmann is geboren en getogen in Heemstede. Het is daarom niet vreemd dat zij juist in Heemstede haar eerste woning heeft gekocht. Een appartement op de zesde etage aan de rand van de Geleerdenwijk. Met uitzicht op de kerk aan de Kerklaan.

“Ik heb in Amsterdam, Almere en Zandvoort gewoond, maar Heemstede spreekt mij het meest aan. Het is er rustig en alles is vlak in de buurt. Schiphol, het winkelcentrum, Haarlem, het strand, ik stap op de fiets en ik rijd er naar toe. Het laatst heb ik in Almere gewoond. Toen ik daar mijn baan kwijt raakte, ben ik naar Heemstede terug gegaan. Ik wilde een huis huren, kreeg er één toegewezen maar mijn woonvergunning bleef uit, omdat ik niet gedurende een periode van zes jaar in Heemstede had gewoond. Ik kwam een paar maanden te kort. Daarop ben ik bij mijn moeder ingetrokken. Omdat ik via een detacheringbureau werkte, kwam ik niet in aanmerking voor een hypotheek.”

Die situatie veranderde toen Rianne bij Nationale Nederlanden een vast contract kreeg. Ze ging naar de bank, wist wat de hoogte van haar hypotheekbedrag werd en zocht via Funda naar een woning in Heemstede. “Ik zag dit appartement en heb persoonlijk een afspraak gemaakt. Vervolgens heb ik in mijn vriendenkring gevraagd of iemand een goede makelaar wist. Een vriendin van mij werkt bij Van der Schaaf en Kooijmans. Ze legde het contact. Pieter Kooijmans belde me meteen op. Hij maakte vervolgens zelf een afspraak met de andere partij. Het ging heel snel, hoewel er voor het kopen van een eerste woning veel komt kijken. Ik ben uitstekend begeleid en geadviseerd. Binnenkort krijg ik de sleutel. Het gaat eindelijk gebeuren. Mijn eerste eigen woning.”

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.