Rook in Schipholtunnel leidt tot veel vertraging

Treinverkeer bij Schiphol plat door rook© ANP

Leander Mascini
Schiphol

Schiphol, inclusief Plaza, is maandagmiddag ontruimd geweest als gevolg van rook in de treintunnel.

Een gedeelte van Schiphol Plaza is maandagmiddag door de politie ontruimd vanwege rookontwikkeling in de Schiphol spoortunnel. Enkele duizenden passanten hebben tussen 13 en 15 uur geen gebruik van de overdekte hal kunnen maken. Of de ontruiming ervoor heeft gezorgd dat Schipholbezoekers of vakantiegangers hun connectie hebben gemist, kon een woordvoerder niet achterhalen.

Het is volgens een zegsvrouw van de Veiligheidsregio Kennemerland niet duidelijk wat de oorzaak is geweest van de rookontwikkeling. De melding kwam rond 13 uur. Vanuit de tunnelschacht vulde het ondergrondse NS-station zich met dichte rook, die daarna optrok naar Plaza. Treinen werden stilgezet, de stroom werd van de bovenleidingen gehaald, maar de brandweer kon geen vuur ontdekken in de tunnel of in een van de stilstaande treinstellen.

Rond 14 uur werd het spoor weer vrijgegeven, maar het duurde nog zeker een uur voordat de dienstregeling weer op gang kwam. De treinen rond Schiphol hadden tot laat in de middag last van vertragingen.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.