Aarzelen over een heftig ritje in de Booster op Grote Markt

Aarzelen over een heftig ritje in de Booster op Grote Markt
De booster
© Foto United Photos/Paul Vreeker
Haarlem

Met de Booster heeft de kermis op de Grote Markt in Haarlem weer een populaire attractie terug. De uitbater van de Booster, Tim Kluft, geeft aan dat zijn publiek uit jong en oud bestaat: ,,Zelfs kleine kinderen willen graag, maar mogen echt nog niet.’’

Het is rond het middaguur nog niet druk op de kermis, er staat geen enkele rij bij de attracties.

Riki Leander, eigenares van de zuurstokkenkraam, geeft aan dat het publiek zich normaal gesproken langzaam opbouwt: ,,Met koningsdag en bloemencorso wordt het drukker.’’

Dit jaar stond de kermis in een dag. De attracties werden afgelopen weekeinde opgebouwd.

Zuurstokkenverkoopster Riki Leander zegt dat ze dat wel vaker meemaakt: ,,Op de Dam hebben we het ook een keer in een dag opgezet maar het is niet ideaal voor de grotere attracties.’’ Minstens twee dagen om op te zetten is beter, volgens Leander.

De zuurstokkenverkoopster geeft aan dat haar familie al meerdere generaties werkt op kermissen. Haar dochter Nikita staat vandaag samen met haar in de kraam. ,,Traditie’’, antwoordt Nikita op de vraag wat er zo leuk is aan werken op de kermis.

Aarzelen over een heftig ritje in de Booster op Grote Markt
Vlnr. Carola, Riki en Nikita Leander.
© Foto United Photos/Paul Vreeker

Haar moeder herhaalt het antwoord. ,,Wat bedoel je precies met traditie?’’ vraagt ze vervolgens aan haar dochter. ,,Nou dat we familie zijn en dat we al generaties bij de kermis werken’’, antwoordt Nikita, waarop haar moeder reageert dat zij het interview wel had kunnen geven.

Voor kermisganger Jackie Faye is dinsdag een uitzondering: ,,Ik heb familie uit Frankrijk op bezoek, dan is het leuk om met de kleine kinderen naar de kermis te gaan.’’ Het gezin zit samen poffertjes te eten na een middag shoppen in de binnenstad.

Tieners Andy Jahn, Daan Bak en Achraf Bennis zijn voor het eerst dit jaar op de kermis. ,,Normaal ga ik wel meerdere dagen naar de kermis’’, zegt Achraf. De jongens geven aan dat de attractie Freestyle hun favoriet is, Daan vindt de bakken met schuivende muntjes het leukst. ,,Ik ga wel elk jaar, is gezellig met vrienden’’, zegt Andy.

Tim Kluft van de Booster is tevreden over de aanloop. Drie meiden staan te twijfelen of ze in de spannende Booster durven en kopen uiteindelijk toch een kaartje. Later in de middag staat er al een flinke rij voor zijn attractie en begint de kermis meer tot leven te komen.

Op de Grote Markt staat de kermis tot zondag 29 april, op de Zaanenlaan van 25 april tot en met 6 mei.

Meer nieuws uit Haarlem

Keuze van de redactie