Prins Willem Alexander donderdag naar stoomgemaal Museum de Cruquius

cruquius

Prins Willem Alexander brengt op donderdag 7 oktober een bezoek aan het Museum De Cruquius.

Hij is dan in gezelschap van de Indonesische president Susilo Yudhoyono die met zijn echtgenote van 6 tot 9 oktober een staatsbezoek aan Nederland brengt.

Het gezelschap wordt door burgemeester Theo Weterings van Haarlemmermeer en voorzitter Tineke Netelenbos van Stichting Museum De Cruquius verwelkomd. In de Waterschapszaal van het museum worden de gasten tijdens een minisymposium geïnformeerd over de Nederlandse initiatieven die verband houden met klimaatverandering, nationale en internationale waterprogramma’s en de maatregelen tegen wateroverlast in Jakarta. Sprekers op het symposium zijn Deltacommissaris Kuijken, directeur water Nijhof van het ministerie van Verkeer en Waterstaat en teamleider Brinkman van Deltaris. Demissionair minister Eurlings treedt op als gastheer.

Het oude stoomgemaal Cruquius is uitgekozen als meest geschikte plek om Yudhoyono op de hoogte te brengen van het Nederlandse watermanagement, een onderwerp waar Willem Alexander als deskundige veel van weet.

In verband met het bezoek van de prins en zijn gevolg is het museum op maandag 4 oktober en donderdag 7 oktober gesloten.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.