Hard werken aan de weg in Zwaanshoek

Ook in de bouwvak wordt hard gewerkt aan de herinrichting van de Bennebroekerweg in Zwaanshoek.© Foto Bart Boele

Bart Boele

Er wordt hard gewerkt aan de Bennebroekerweg in Zwaanshoek. Er wordt ondanks de bouwvak van de Spieringweg richting Hillegommerdijk gewerkt. De Goudriaanstraat is inmiddels weer bereikbaar vanaf de Spieringweg.

De verwachtingen van de nieuwe wegindeling zijn hooggespannen. Er werd voor deze invulling gekozen na een uitvoerige participatieprocedure waar alle dorpsbewoners aan konden meedoen. Doel van de nieuwe inrichting is de weg als het ware zo’n dorps karakter te geven, dat het niet aantrekkelijk is om er hard te rijden met de auto. Dat moet Zwaanshoek onaantrekkelijk maken voor doorgaand verkeer dat van de Bollenstreek naar Schiphol rijdt.

Beinsdorp heeft daar ook last van. Ook daar wordt gekeken naar maatregelen. De hoop is gevestigd op de Hillegommerbrug. Door de verkeerslichten daar anders af te stellen wordt ook die route onaantrekkelijk gemaakt voor doorgaand verkeer. Het alternatief daarvoor zijn nu de Leimuiderweg (N207) en de Drie Merenweg (N205). Op de heel lange termijn moet de veelbesproken Duinpolderweg het doorgaand verkeer uit de dubbeldorpen langs de Ringvaart houden, maar of die weg er echt komt, dat is nog allerminst zeker.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.