'Haarlemmermeer Culinair niet meer op Van Stamplein'

Gezelligheid tijdens Haarlemmermeer Culinair in 2013.

Wessel Mekking
hoofddorp

De organisatie van Haarlemmermeer Culinair is op zoek naar een andere locatie voor het evenement.

,,Het is het niet’’, zegt medeorganisator Martin Langeveld over het Burgemeester Van Stamplein, de afgelopen jaren de plek voor het eetfestijn.

,,Het is niet gezellig’’, vindt Langeveld. Hij kan nog geen plekken in Hoofddorp noemen die hij op het oog heeft. En mocht een andere locatie niet worden gevonden, dan is het Van Stamplein altijd nog beschikbaar, weet Langeveld. Hij is ook nauw betrokken bij de organisatie van het Hoofddorpse popfestival Meerlive.

Haarlemmermeer Culinair, waarbij restaurants zich met hapjes presenteren, is van het einde van de zomer verplaatst naar het laatste weekeinde van juni. Meerlive vindt na de zomervakantie, van 28 tot en met 31 augustus, plaats. Voor die data is gekozen vanwege de spreiding. ,,Vaak had je met Mysteryland erbij drie grote evenementen in twee weken’’, weet Langeveld. Ook worden eind augustus op andere plekken culinaire evenementen gehouden, weet de organisator.

Wolter Kroes is als enige al vastgelegd voor de vijftiende Meerlive. Het gros van de artiesten wordt waarschijnlijk vanaf februari geboekt.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.