Droomstart voor Robert

Goed Wonen
Zandvoort

De Zandvoortse woning van Robert Meijer oogt bepaald niet als die van een starter. Prachtige ruime kamers met metershoge plafonds, een open keuken, een open haard en een balkon. En dat allemaal in het hartje van Zandvoort.

Dat de in Heemstede opgegroeide kersverse Zandvoorter zijn droomhuis in handen kreeg is een kwestie van geluk hebben, geduld hebben en vooral de beschikking hebben over twee rechter handen. Want als Robert (27) de broodnodige en ingrijpende renovatie had moeten uitbesteden, had hij mooi naar het spannende huis kunnen fluiten.

Hij deed de verbouwing dus hoogstpersoonlijk. Niet verwonderlijk. Want als technisch projectleider van de gemeente Amsterdam weet Robert Meijer wat bouwen en verbouwen inhoudt. ,,De kosten van de renovatie heb ik kunnen betalen van mijn spaarcenten. Dankzij een starterslening van 10.000 euro heb ik de koop nèt rond kunnen krijgen. Fantastisch dat het allemaal is gelukt, want dit is een heerlijke plek om te wonen.’’

Zijn oog was al meerdere malen gevallen op de advertentie op het internet van het pand aan het Schoolplein. Zijn zoektocht spitste zich vooral toe op Zandvoort omdat hij er al jarenlang menig weekeinde vertoeft. ,,Aanvankelijk moest het een voor mij onhaalbare 220.000 euro kosten. Maar nadat de prijs was gezakt tot 169.000 euro, heb ik direct makelaardij Greeven benaderd. Die zit hier trouwens op de hoek. Greeven zette er vaart achter waardoor ik het huis een paar dagen later in handen had. Ik heb vijf maanden keihard gewerkt aan de verbouwing. Op 21 april ben ik er in getrokken. Op mijn verjaardag.’’ Een mooier verjaardagscadeau had Robert Meijer zich niet kunnen wensen.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.