Doppio: fantastische koffie in hete stenen koopgoot

© Foto Richard Walraven

Richard Walraven
Hoofddorp

Wanneer kun je een terras goed of succesvol noemen? Als er een reeks van plusjes achter een lijstje met voorwaarden staat? Of als je zin hebt om terug te komen? Dat laatste is beslist het geval. Het eerste niet.

Want op een warme zomerdag zitten we simpelweg niet prettig in de oven van rode baksteen die het Dik Tromplein vormt. Het uitzicht op het winkelpubliek, dat de Hoofddorpse koopgoot heeft bezocht, boeit evenmin. Maar toch komen we hier graag terug. Want Doppio serveert fantastische koffie en dat is heel wat waard.

Het Dik Tromplein ligt op een mooie centrale plek. Wat dat betreft is het terras goed gekozen. Maar uitnodigend is het plekje verder niet. Kaal en onpersoonlijk. Een beetje groen in de zee van rode baksteen zou zeker niet misstaan. Wellicht dat het standbeeld van kindervriend Dik Trom dan ook een prominenter plekje krijgt.

Het terras van koffiebar Doppio is, de hippe aankleding van de zaak ten spijt, alles behalve gezellig. Tegen de felle zon helpen de twee parasols nauwelijks en in de omgeving domineren auto’s, scooters en winkelpubliek.

De tafeltjes staan strak gerangschikt en zien er netjes uit. Maar de asbak op het tafeltje zit boordevol peuken. Daar zitten we dus liever niet. Dan maar een plekje in de zon, waar niet alleen wij het warm hebben. Ook de ober parelt het zweet op zijn voorhoofd. Hij is vriendelijk, ontspannen en behulpzaam. Maar staat ook meerdere keren met een hand zijn afzakkende broek op te trekken. Dat nodigt weer niet uit om wat te bestellen.

Pluspunt is het toilet. Hoewel we een steile trap af moeten (zou iemand in een rolstoel hier zijn behoefte kunnen doen?) is het schoon, modern en koel. En met regenachtig weer kun je achter het glas van de winkelpui heerlijk zitten. De kaart is bovendien ruim (zelfs cocktails). Maar de reden om absoluut terug te keren is de koffie. Een feestje voor de liefhebber. Qua keuze, maar vooral qua kwaliteit. Zelden zo’n goede cappuccino geproefd.

 

Weet u een leuk terras? Tip ons: regioredactie@haarlemsdagblad.nl of 088-824 1231

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.