Achttien kilometer door de modder tijdens Mud Masters Haarlemmermeer

Sfeerbeeld van de vorige Mud Masters Obstacle Run in Haarlemmermeer

De ’pipe runner’, de hindernis die ook naar Haarlemmermeer komt.

1 / 2
Wessel Mekking
haarlemmermeer

De doorzetters kunnen idit jaar ook kiezen voor achttien kilometer tijdens de Mud Masters Obstacle Run in Haarlemmermeer. Het modderige evenement, waarbij de deelnemers allerlei hindernissen moeten bedwingen, is met zaterdag 8 maart en zondag 9 maart elk zesduizend deelnemers al compleet uitverkocht. Vorig jaar was het maximumaantal deelnemers nog vierduizend per dag.

De organisatie plaatst op een aantal plekken extra brede hindernissen, zodat de deelnemers daar niet hoeven te wachten. Ook is het parcours vlak na de start zo ingericht, dat het peloton meteen uit elkaar wordt geslagen, hoopt organisator André Skwortsow. Ook duurt het evenement iets langer.

Met een wedstrijd van achttien kilometer op en rond het oude Floriadeterrein komt de organisatie tegemoet aan een vraag van de lopers. ,,We hebben goed geluisterd naar de deelnemers’’, vertelt Skwortsow. ,,Niet alleen qua afstand, maar ook qua hindernissen.’’ Zo moeten de doorzetters meer hun bovenlichaam gebruiken, bijvoorbeeld door te klimmen. Een van de obstakels in Haarlemmermeer is de ’pipe runner’, waarbij de deelnemers zich ook op moeten trekken.

In Biddinghuizen, waar Mud Masters Obstacle Run afgelopen najaar plaatsvond, stond de achttien kilometer al op het programma. Bootcamp-evenementen als deze lijken onverminderd populair. Ongeveer tien weken nadat de inschrijving was geopend, was het maximumaantal deelnemers in Haarlemmermeer bereikt.

Skwortsow is blij met de locatie. Hij roemt onder meer de goede bereikbaarheid - dankzij snelbus en grote parkeerplaats - en de kunstmatige heuvel Big Spotters Hill. ,,Die zorgt voor flink wat verzuring’’, weet hij. ,,En daar kun je ook weer vanaf glijden. Fantastisch.’’

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.