Premium

Openbaar vervoer verdwijnt uit Nieuwe Meer

Openbaar vervoer verdwijnt uit Nieuwe Meer
Nieuwe Meer

Alle openbaar vervoer verdwijnt uit Nieuwe Meer.

De buurtvereniging is erg geschrokken en heeft bewoners opgeroepen donderdag 7 december bij elkaar te komen.

,,We zullen dit niet meer kunnen tegenhouden, maar we gaan wel proberen dit zo snel mogelijk te corrigeren’’, aldus Erik Hoogenboom.

De halte Koekoekslaan op het viaduct van de Oude Haagse weg wordt opgeheven. De R-net bussen blijven daar wel gewoon rijden.

Schoolbus 622 wordt opgeheven en volgens de buurtvereniging lijkt het er zeer veel op dat de haltes van Meer-OV langs de Nieuwemeerdijk ook komen te vervallen.

Oproep thuis

Alle bewoners van Nieuwe Meer hebben een oproep thuisbezorgd gekregen voor het overleg van donderdag.

Want, stelt Hoogenboom: ,,Straks is er helemaal geen openbaar vervoer meer beschikbaar en bereikbaar voor de inwoners van Nieuwe Meer, wat voor een aanzienlijk deel ouderen zijn die graag zelfstandig willen blijven wonen. Dat wordt met het weghalen van openbaar vervoer bijna onmogelijk gemaakt.’’

,,Het frappante aan deze zaak is dat er in de vele gemeentelijke overleggen helemaal nooit over deze wijziging is gesproken, terwijl de gemeente toch hoort toe te zien op het bruikbaar en bereikbaar houden van openbaar vervoer voor alle inwoners van deze gemeente.’’

Vervoersregio

Het schrappen van het openbaar vervoer uit Nieuwe Meer is een beslissing van de Vervoersregio Amsterdam. Het hoogste orgaan daarvan is de Regioraad, waarin zeven gemeenteraadsleden van Haarlemmermeer zitten.

De buurtvereniging legt de inwoners donderdag een aantal vragen voor. Bijvoorbeeld of de buurtvereniging moet gaan inspreken bij de regioraad of dat alle bewoners dat gaan doen.

’Mogelijk vinden de inwoners van Nieuwe Meer het wel best zonder bus, dan is dat maar duidelijk’, aldus de buurtvereniging.

Meer nieuws uit Haarlemmermeer

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.