Fuchs is op dreef met drie treffers

Amstelveen

Bloemendaal kent een voorspoedig begin van het seizoen. Na de winst op Den Bosch moest Pinoké er zondagmiddag ook aan geloven, met 1-6.

Een grote rol bij het binnenhalen van de zege was weggelegd voor de Duitse international Florian Fuchs (24). De Hamburger tekende voor drie van de zes doelpunten, terwijl hij een week eerder ook al scoorde.

,,Dat voelt lekker, ja. Maar het gaat me vooral om de zes punten”, aldus de Duitser die bij Bloemendaal een matig seizoen bij zijn oude club UHC Hamburg hoopt te vergeten, net als de Olympische Spelen die hem niet brachten wat hij er van hoopte. ,,Nu speel ik in een fantastisch team, ik speel mijn spel, voel me vrij. It’s great”, zo vertelde hij na afloop van het duel met De Steekneuzen.

Instelling

Het zijn teksten die Bloemendaal-coach Michel van den Heuvel graag zal horen. Of het nu gaat om de Australiërs Daniel Beale, Blake Govers, de Belg Manu Stockbroekx of Fuchs; hun instelling deugt, zo stelt hij. ,,Ze zijn bereid onderdeel te zijn van het team. Ze spelen niet voor zichzelf. Vrijdagavond was Blake nog uitgebreid aan het oefenen op de strafcorner met Jasper Brinkman. Om Jasper beter te maken. Dat bedoel ik. Ze zijn uit het goede hout gesneden”, aldus van den Heuvel.

Met die nieuwe aanwinsten en de basis van vorig seizoen lijkt er nu een Bloemendaal te staan dat ook in mindere wedstrijden de volle punten kan pakken.

In het eerste bedrijf waren de gasten niet overdreven goed tegen het team van coach Hans Streeder, al zag Van den Heuvel dat anders. Maar het team was goed genoeg om een handvol kansen te scheppen en dankzij Fuchs en een rake strafcorner van Govers met een 1-2 voorsprong te gaan rusten.

Na de hervatting had de thuisploeg nog even het idee dat er wat te halen viel tegen de Bloemendalers. De Amstelveense ploeg zette aardig druk maar toen Thierry Brinkman na een mooi opgezette aanval de 1-3 aantekende, was wel duidelijk dat Pinoké heel wat in huis moest hebben om de gasten van de zege af te houden.

Magistraal

In het laatste kwartier was het echt over voor de thuisploeg. Met twee treffers van Fuchs en een magistrale backhand van Rogier Hofman, die de seizoenstart tegen Den Bosch had gemist vanwege zijn huwelijk, werd een uitslag geboekt waar de Bloemendalers niet meer aan gewend zijn. Enige smet op het duel voor de bezoekers uit Bloemendaal was een enkelblessure voor Roel Bovendeert.

,,De wedstrijd was niet zo goed als we wilden”, vertelde Fuchs. ,,Zowel in aanvallend als verdedigend opzicht. Maar het seizoen is nog lang. Wat nu belangrijk is, is dat we plezier met elkaar hebben. Dat er een band is tussen de spelers, en dan bedoel ik niet alleen tussen de internationals maar tussen alle spelers. Die band is er vanaf de eerste dag dat we samen zijn. Dat maakt ons sterk.”

Bloemendaal: Stockmann; Stockbroekx, De Groot, Jolie, Jenniskens; Schuurman, Beale, Govers; Bovendeert, Fuchs, T. Brinkman.

Wissels: Hofman, Van der Drift, Aarts, Beekmans, J. Brinkman.

Meer nieuws uit Sport