Kinheim lekker op dreef

Nolan Beugeling steelt namens Kinheim het tweede honk. Joffrey Heus is te laat met tikken.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Theo Plasschaert
Honkbal

Kinheim en Onze Gezellen hebben hun spreekwoordelijke burenruzie afgesloten met een 4-4 gelijkspel en een overtuigende 1-7 overwinning voor Kinheim.

Na drie en een half uur spelen en twaalf innings bleef de teller in het redelijk bezette Pim Mulier stadion zaterdag na een aantrekkelijk duel steken op 4-4. Kinheim begon aan de klus tegen OG, met als startende werper Glenn Wassink, die van Pioniers terugkeerde op het oude nest. Hij kende vorig jaar een teleurstellend seizoen, waarin de technische staf van Pioniers zijn capaciteiten onvoldoende benutte.

De afgestudeerde fysiotherapeut,voelt zich namelijk het best in de rol van starter. Na een goed optreden met de cijfers 2-1-4-2 maakte hij aan het begin van de zevende inning bij een 3-2 voorsprong plaats voor de 39-jarige Al Morales, die in een stroef begin direct twee dure punten moest incasseren. Daarna gooide hij in zes innings de wedstrijd verder foutloos uit. De geboren Mexicaan speelde bij RCH, Pioniers, Pirates en nu dus bij Kinheim en denkt voorlopig nog niet aan stoppen.

De startende werper bij OG Kevin Geestman (ex-DSS) deed het ook uitstekend en werd in dezelfde fase van de wedstrijd met 9-2-5 afgelost door oud-Kinheimer Raymond Rutte, die in de slotfase de bal nog moest afgeven aan Rob Dreijer.

Aan slag gaven beide ploegen elkaar weinig toe en na een snelle 0-1 achterstand in de eerste inning, scoorde Kinheim eerst in de tweede slagbeurt de gelijkmaker en liep direct door naar een prettige 3-1 voorsprong.

Het nog ongeslagen Kinheim leek bij 3-4 in de zevende slagbeurt gezien maar in de gelijkmakende achtste slagbeurt rechtten de mannen van coach Michael Crouwel hun rug en bracht eerste honkman Jenk Lemmink de gelijkmaker op het scorebord. Het kwam aan op een verlenging met daarin de beste winstkansen voor de thuisploeg die ze echter niet wist te benutten.

Bij OG speelde Lennart Stut als catcher. De gymnastiekleraar in het middelbaar onderwijs was feitelijk gestopt als speler maar kreeg vier dagen voor het verstrijken van de overschrijvingstermijn van coach Frank Koot de vraag of hij bij OG wilde komen catchen. ,,Veel bedenktijd had ik dus niet”, zegt Stut. ,,OG is toch een beetje mijn clubje. Ik basketbal er nog en ken veel spelers uit mijn tijd als coach bij DSS en ondanks allerlei verhalen is mijn verhouding met Koot altijd goed gebleven. Ook nadat hij als coach werd weggestuurd bij DSS en ik hem daar opvolgde als eindverantwoordelijke. Voorlopig speel ik één wedstrijd per weekend en zolang het oude lijf niet protesteert kan ik dat wellicht later in het seizoen uitbreiden naar meer.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen