Vijfhuizen loopt uit voor opening André Kuipersprieel

André Kuipers (L) opent het naam hem genoemde prieel in Vijfhuizen. Foto United Photos/Martijn Buskermolen

André Kuipers (L) opent het naam hem genoemde prieel in Vijfhuizen. Foto United Photos/Martijn Buskermolen

Ron Amesz
vijfhuizen

Een paar honderd inwoners van Vijfhuizen waren zaterdagmiddag uitgelopen om bij de feestelijke opening van het André Kuipersprieel te zijn. De ondernemersvereniging wil met het prieel de astronaut eren.

,,We zijn twee jaar bezig geweest met de plannen. Vorig jaar oktober was ik bij de feestelijke huldiging van André Kuipers en toen ontstond het plan om het prieel naar hem te vernoemen”, vertelt Richard Brouwers, voorzitter van de ondernemersvereniging. Kuipers zelf was ‘een beetje opgelaten’ toen hij hoorde over de plannen. ,,Ik vind het een eer en ook heel bijzonder. Maar het is vooral een leuke en vrolijke manier om inwoners van Vijfhuizen bij elkaar te brengen.”

In de vijf jaar dat Kuipers in Vijfhuizen woont, is hij er volgens de dorpsbewoners echt bij gaan horen.

Het prieel markeert de overgang tussen het oude en het nieuwe Vijfhuizen. ,,Sinds de bouw van Stellinghof is Vijfhuizen twee keer zo groot geworden en dat brengt nieuwe energie in het dorp”, weet Brouwer.

De 120 aangesloten ondernemers van de ondernemersvereniging brachten zelf een groot deel van het geld bij elkaar, maar kregen steun van de Rabobank en de gemeente Haarlemmermeer. Het beheer van het prieel komt nu in handen van de Dorpsvereniging Vijfhuizen.

Vragen over het gebruik van het André Kuiperprieel: info@dorpvijfhuizen.net.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.