DSS buigt pas in tiebreak voor Neptunus

Drie sporten in de wachtkamer© ANP

Monne Reitsma
Haarlem

Met een zwaar gehandicapte selectie heeft DSS prima tegenstand geboden aan landskampioen Neptunus. Met 2-4 en 1-4 ging de winst wel tweemaal naar de Rotterdammers.

,,Zaterdag hadden we echt kans om de wedstrijd te winnen. Helaas bleef de beslissende klap uit’’, blikte coach Lennart Stut terug. Na negen innings hadden beide ploegen eenmaal gescoord.

In de tiebreak sloeg Neptunus alsnog toe. ,,Ik heb zaterdag tegen de jongens gezegd dat ik apetrots was op wat ze hebben laten zien. Ik moest noodgedwongen enkele rookies opstellen en die hebben het prima gedaan.’’

Het hele weekeinde ontbrak bij DSS het vijftal dat voor Jong Oranje is geselecteerd en dat vanaf vandaag in het Spaanse Gijon het EK speelt. Daarnaast waren er zaterdag de nodige personele problemen in de bull-pen.

De relievers Gijs Timmer, Max Ploegstra en Kevin Geestman ontbraken om uiteenlopende redenen. ,,We hebben ’s morgens rookie-werper Alex Marcussen gebeld dat hij bij ons moest gooien. Hij heeft het drie innings lang prima gedaan.’’

Vervelend is de blessure van closer Geestman. Het is onduidelijk hoe lang hij uitgeschakeld is. Een beschadigde hartspier houdt hem voorlopig aan de kant. Ook buitenvelder Sven van de Sanden is zeker vier weken uitgeschakeld. Een voordeel voor DSS is dat de competitie de komende twee weken stil ligt door de Honkbalweek. Daarna wordt de draad weer opgepakt.

,,Met deze gehandicapte selectie zijn we dus tot zulke uitslagen in staat. We hebben gewoon goed gespeeld. De pitching was prima verzorgd en ook verdedigend speelden we lekker. Dat geeft wel moed voor het restant van het seizoen’’, zegt Stut, die zijn spelers de komende tien dagen rust geeft.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen