Geen gratis entree voor nieuw sportcentrum Hoofddorp

Wessel Mekking
hoofddorp

Het leek de Haarlemmermeerse VVD een mooi gebaar om alle inwoners eenmaal gratis gebruik te laten maken van de sport- en fitnessmogelijkheden in Sportcomplex Koning Willem-Alexander in Hoofddorp, dat nu in aanbouw is. Het collge ziet dat niet zitten.

B en W willen sporten wel stimuleren, maar dan niet-gebonden sporten zoals hardlopen, skaten, fietsen en roeien. ,,Dit past bij de huidige behoefte waarin men zelf kan beslissen en wanneer men sport en beweegt’’, aldus B en W.

Met een overschot van zo’n drie miljoen euro over 2013 in zicht, opperde de VVD deze en andere mogelijkheden. B en W zien weinig in de meeste suggesties. Bovendien is het nog niet helemaal zeker dat het geld overblijft.

Het idee om de kunstwerken in Haarlemmermeer eens lekker schoon te maken klinkt leuk, maar is niet nodig stellen B en W. Elk jaar worden alle 28 bronzen beelden schoongemaakt en gepoetst. De twintig herdenkings- en verzetmonumenten worden elk jaar voor 4 mei schoongemaakt. Voor de andere 25 beelden is er planmatig onderhoud, ,,Beeldende kunst wordt maandelijks geïnspecteerd op graffiti en ’plakplaatjes’ en in de centra is deze frequentie wekelijks. Indien er vanuit het gebied tussentijds opmerkingen komen dat de kunst niet schoon is, dan wordt hier zo snel mogelijk op gereageerd’’, aldus B en W.

De VVD-suggestie om de regeling voor startersleningen uit te breiden is volgens B en W niet nodig. Er is genoeg geld om zulke leningen tot eind 2014 te betalen. ,,Daarnaast is onze regeling zo ruim opgezet dat uitbreiding binnen de voorwaarden van het rijk, de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) en het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVN) niet mogelijk is.’’

Het idee om het onderhoud van riolering in tijd naar voren te halen wordt ’meegenomen’ in het nieuwe gemeentelijke rioleringsplan dat in voorbereiding is. Dat gebeurt ook bij de suggestie om meer geld in het ’duurzaamheidsfonds’ te stoppen. ,,Bij de integrale afweging zouden mogelijk middelen beschikbaar kunnen worden gesteld ten behoeve van verduurzaming gemeentelijk vastgoed (dorps en wijkgebouwen bijvoorbeeld).’’ Het idee om geld te steken in gericht cameratoezicht is volgens B en W niet nodig. De politie heeft voldoende mogelijkheden.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.