Spaarne Ziekenhuis Hoofddorp ontruimd vanwege brand

Spaarneziekenhuis Hoofddorp ontruimd vanwege brand. Foto: Mizzle Media / Laurens Bosch

Spaarneziekenhuis Hoofddorp ontruimd vanwege brand. Foto: Mizzle Media / Laurens Bosch

Spaarneziekenhuis Hoofddorp ontruimd vanwege brand. Foto: Mizzle Media / Laurens Bosch

1 / 3
Internetredactie
hoofddorp

Door een brand in het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp zijn dinsdagochtend vroeg elf mensen geëvacueerd. 26 patiënten zijn naar andere afdelingen gebracht.

Dat meldde een woordvoerder van de brandweer. De brand brak uit op de derde verdieping en is onder controle.Het vuur woedde volgens de brandweer rond 4 uur op een verpleegafdeling. „Alleen die afdeling is ontruimd”, zei de woordvoerder. De geëvacueerde patiënten zijn in een veilig deel van het gebouw nagekeken.

Toen de rook in de richting trok van een andere afdeling, moesten nog eens 26 patiënten worden verplaatst naar een ander deel van het ziekenhuis.

Patiënten in het Spaarne hoeven volgens de woordvoerder vermoedelijk niet te worden overgebracht naar andere ziekenhuizen. Het ziekenhuis heeft volgens de brandweer voorlopig wel een patiëntenstop afgekondigd. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Daar gaat de politie onderzoek naar doen.De brand is inmiddels geblust. „De situatie is stabiel. Alle mensen zijn elders in het ziekenhuis ondergebracht”, zei de woordvoerder. Volgens de brandweer wordt „van alles in het werk gesteld” om de beschadigde afdeling weer in oude staat te herstellen. Hoelang dat gaat duren is nog onduidelijk.

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

Het ziekenhuis heeft een informatienummer voor familieleden die willen weten hoe het met hun patiënt in het ziekenhuis is: (023) 890 75 15.

Zie ook www.spaarneziekenhuis.nl

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.