Dennis draait op Dutch Valley

Dennis van der Geest zal op Dutch Valley meer radiohits draaien dan hij op een feest met alleen maar dance zou doen.© ANP Kippa/Ferdy Damman

Leontien van Engelen
Haarlem/Spaarnwoude

Het begon met de discoplaten die hij vond in de sportschool van zijn vader, maar inmiddels draait en maakt hij dance. En dat doet hij succesvol.

Afgelopen weekend stond Haarlemmer Dennis van der Geest op een festival in Groningen tussen klinkende namen als Funkerman en Roog. Komend weekend mag hij op Dutch Valley, het festival met uitsluitend muziek van eigen bodem, zijn kunsten vertonen.

Kans

,,Ik ben blij dat ik een kans krijg dit te doen. Dance is een groot Nederlands exportproduct geworden en het gaat verschrikkelijk goed met de scene. Daarom is het belangrijk dat het ook een plek heeft op Dutch Valley. Je laat dan zien hoe breed het Nederlandse muziekaanbod eigenlijk is.’’ Van der Geest staat geboekt op het BN-er stage. Hier staat hij tussen artiesten als Winston Post, Sascha Visser en Ruben van der Meer die net als hij ooit de stap uit hun eigen vak naar de dj-booth hebben gemaakt.

Serieus

Van deze groep neemt Van der Geest zijn nieuw verkozen professie het meest serieus. Hij is niet alleen achter de draaitafels te vinden, maar maakt zelf ook muziek vanuit zijn studio. In september volgt een grote nieuwe release.

,,Ik heb de afgelopen tijd hard gewerkt aan het maken van een remix van Hecitate van dj José. Dit is een plaat van de Nederlandse dj José die ik een nieuw jasje heb gestoken. Na de zomer komt deze officieel uit. Het is een sound die goed bij mij past. Ik houd erg van vocalen en van funky baslijnen en dat komt allemaal samen in die track.’’

Toegankelijker

Voor Dutch Valley zal de voormalig wereld- en europees kampioen judo een set draaien die toegankelijker is dan een set op een dance festival. ,,Als dj is het belangrijk om steeds in contact te blijven met het publiek. Op Dutch Valley wil ik dat doen door wat meer radiohits te draaien dan ik op een feest met alleen maar dance zou doen. Dat maakt het leuker voor een breder publiek.’’

100 acts

Dutch Valley vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats. Op het festival staan alleen maar Nederlandse artiesten uit verschillende genres.

Dutch Valley wordt georganiseerd door UDC dat ook Dance Valley organiseert in samenwerking met Volendam Music en Lukassen Producties. Op het hoofdpodium staan The Opposites, Golden Earring, Di-Rect, Jan Smit, Nick en Simon, 3JS, Nielson en Coen en Sander geprogrammeerd.

Op het festival zijn meer dan 100 acts geboekt die verdeeld over negen podia optredens verzorgen.

Voor meer informatie, tickets en de volledige line-up: www.dutchvalley.nl

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.