Baasje gezocht voor Hoofddorpse labrador Mick

Mick staat in de etalage. Links beheerder Petra Elbers van het Hoofddorpse dierenasiel.

Wessel Mekking
hoofddorp

De zoektocht naar een gezin voor de Hoofddorpse asiel-labrador Mick is in volle gang.

Maar niet elk huishouden is geschikt voor de hond, die aan beide ellebogen is geopereerd.

Bij het dierenasiel in Hoofddorp voerden ze met succes flink actie om het benodigde bedrag voor Mick bij elkaar te krijgen. Het beest kampte met drie vormen van elleboogdysplasie. Nu, na te zijn bijgekomen van de operaties, is hij pijnvrij en zijn de asielmedewerkers zorgvuldig op zoek naar een nieuw huisje.

Mick heeft ’een gebruiksaanwijzing’, vertelt beheerder Petra Elbers van het dierenasiel. Traplopen is vanwege zijn ellebogen bijvoorbeeld uit den boze en omdat de labrador nogal speels is, is een huis met katten of kleine kinderen uit den boze. De kans is klein dat hij nogmaals onder het mes moet vanwege zijn ellebogen, maar een nieuw baasje moet daar wel rekening mee houden.

Micks lichamelijke beperkingen worden meer dan gecompenseerd door z’n goede karakter, zeggen ze bij het asiel. Momenteel zit de tien maanden oude labrador nog bij een pleeggezin in Haarlem. Elbers hoopt dat hij in één keer naar een nieuw baasje kan verhuizen.

Wie interesse heeft in Mick, kan een bericht, mét een beschrijving van het huishouden, mailen naar info@dierenasielhaarlemmermeer.nl of bellen met 023-5626136.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.