Monumentale bomen verplant in Leeghwaterkwartier

Wessel Mekking
hoofddorp

Twee monumentale bomen in het Hoofddorpse Leeghwaterkwartier worden donderdagochtend verplant. Toekomstige bewoners, omwonenden en scholieren zijn welkom om aanwezig te zijn bij de start van de verplaatsing en een handje te helpen.

De bomen moeten plaatsmaken voor woningen. Het oude Leeghwaterkwartier is inmiddels gesloopt. In de nieuwe wijk komen 140 woningen, waarvan 56 sociale huur en 84 koopwoningen. De voorbereidingen voor de bouw zijn in volle gang.

Gemeente en woningcorporatie Ymere vinden het belangrijk dat de twee 25 meter bomen behouden blijven. Ze splitsen daarom de kosten voor de verplanting.

,,Goed wonen is meer dan een dak boven je hoofd. De woonomgeving heeft veel invloed op het woongenot van de bewoners en een goede groenvoorziening hoort daarbij'', aldus regiomanager Fred de Ruyter van Ymere.

De Ruyter en wethouder Tom Horn verrichten donderdag om 10.15 uur de 'starthandeling'. Alle aanwezigen zijn welkom om een handje te helpen door het scheppen van zand. Locatie is de hoek Leeghwaterstraat-Kockstraat. Inlooop vanaf 10 uur.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.