Premium

Volop spanning bij komende Finaleraces Zandvoort

Volop spanning bij komende Finaleraces Zandvoort
© Foto United Photos/Rob van Wieringen
Zandvoort

Om vier uur zaterdagmiddag is het bekend. Wie dit keer de winnaar is van het Winter Endurance Kampioenschap op het circuit van Zandvoort.

Voorafgaand aan de laatste race valt weinig te zeggen over de kanshebbers. De verschillen na twee van de drie races zijn namelijk klein. De koplopers Dennis de Borst, Pim van Riet en Henry Zumbrink voelen de hete adem in de nek van een trits concurrenten.

Mochten Dennis de Borst en Pim van Riet opnieuw het algemene kampioenschap veroveren, dan prolongeren zij hun titel.

Het Winter Endurance Kampioenschap, waarvoor eerder de Zandvoort 500 in november en de RECO Nieuwjaarsrace in januari werd gereden, bestaat uit vier divisies. In Divisie I rijden de sportscars en toerwagens met een vermogen van meer dan 3200 cc. In deze klasse strijden onder meer coureurs met een Porsche 991 GT3 Cup, Porsche Cayman GT4 en de BMW M4 Silhouette.

Daarna volgt Divisie II (tot en met 3200 cc), met wagens als de BMW M4 GTR, de SEAT Leon TCR, de BMW E46 GTR, en de Audi RS3 LMS TCR. In Divisie III (tot en met 2500 cc en diesels) staan auto’s aan de start als de Renault Clio Sport en de BMW 330D. Divisie IV is de standaardklasse voor breedtesportrijders.

Aan het evenement doen minstens 25 teams mee. De FEBO Final 4 is gratis toegankelijk. De kwalificatie begint om 10.15 uur, de race om 12.00 uur. De Grid Walk is om 11.40 uur. De Podium Celebration vindt plaats in Bernie’s Bar & Kitchen, vlakbij de Tarzanbocht.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen