Jubilerend VVC 5: ’Rondjes die loop je niet, rondjes die geef je’

Het vijfde team van VVC.

De kaft van 'Ze winnen nooit van het 5e!'.

1 / 2
Wessel Mekking
nieuw-vennep

Vier leden van het team, onder wie Bas Boone, kwamen met het idee voor het ’naslagwerk’. Ieder teamlid moest een stukje schrijven voor het boek, dat rijk geïllustreerd is met foto’s uit het afgelopen decennium. Vrijdagavond werd ’Ze winnen nooit van het 5e!’ officieel gepresenteerd in de businessclub van VVC.

Boone staat de trainingskampen nog bij en die in Limburg in het bijzonder. De leden van het vijfde tooiden zich ooit in zelf gemaakte shirts met de tekst ’Rondjes die loop je niet, rondjes die geef je’ en het logo van biermerk Hertog Jan. Dat kwam de bierbrouwer ter ore en de mannen kregen een uitnodiging om naar de brouwerij in Arcen te komen. Het groeide uit tot een trainingskamp.

Dennis Teeuwen herinnert zich zijn debuut, en de pilsjes na afloop. ,,In de voorwaarden kon ik me al snel vinden. Dat waren gezellig doen en bier drinken.’’ Het is niet iedereen gegeven om met louter vrienden te voetballen. Maar denk niet dat het bij VVC 5 alleen om de derde helft draait. ,,We zijn absoluut fanatiek’’, verzekert Boone. De meeste mannen van het vijfde trainen nog elke week. Niet voor niks werd het team in het seizoen 2011-2012 nog kampioen in de reserve vierde klasse.

Wie interesse heeft in het boek, kan mailen naar basboone@hotmail.com.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.