PWN zit brandweer niet dwars

PWN zit brandweer niet dwars / archieffoto HDC Media

Redacteur Zandvoort
aerdenhout

Waterleidingbedrijf PWN ontkent de brandweer dwars te zitten door actuele gegevens over brandkranen achter te houden.

De Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) uitte die beschuldiging in een evaluatierapport over de grote brand in een villa aan de Boekenroodeweg in Aerdenhout. Bij die brand, in het weekeinde van 11 maart, ging de rietgedekte villa in vlammen op.

In het rapport beschuldigt de VRK het waterleidingbedrijf actuele gegevens over brandkranen achter te houden. PWN zou dat doen vanwege een juridisch conflict over de hoogte van vastrecht met de gemeenten Bloemendaal, Haarlem, Zandvoort en Velsen. De VRK wekt daarmee de suggestie dat PWN de veiligheid van de burgers tot inzet maakt van het conflict over geld.

,,Wij stellen alle informatie over brandkranen beschikbaar als de gemeente daarom vraagt’’, zegt Henk van der Linden, woordvoerder PWN. ,,Maar ik heb geen vragen gehad van Bloemendaal om een update te krijgen. Vragen ze erom, dan krijgen ze die informatie.’’ Volgens Van der Linden is er in de omgeving van de Boekenroodeweg overigens in de afgelopen tientallen jaren geen brandkraan verdwenen of verplaatst.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.