Roze netwerk politiekorps op komst

Roze netwerk politiekorps op komst

john oomkes
haarlem

Binnen de nauw samenwerkende politiekorpsen Kennemerland, Waterland en Noord-Holland-Noord is ’Roze in Blauw’ in oprichting. In het korps Amsterdam-Amstelland behartigt zo’n apart netwerk al jaren de belangen van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders, binnen en buiten de politie.

De initiatiefnemers van ’Roze in Blauw’ in Haarlem, Alkmaar en Purmerend maakten woensdagavond hun voornemen bekend tijdens de ’openingsborrel, met discussierondje’ van Haarlem Roze Stad, in de Gravenzaal van het Haarlems stadhuis. Eén van de kernleden, Jan Martijn Stout, politiestudent op stage in Alkmaar, verscheen daarbij in uniform.

Tijdens de bijeenkomst van Roze Stad met een flinke delegatie gemeenteraadsleden, zei Stout dat de ervaringen van het Amsterdamse korps discriminatie helpen bestrijden. Zo zouden gays makkelijker aangifte doen van discriminatie, belediging of mishandeling vanwege hun geaardheid. Stout: ,,We zijn helaas niet zover dat we in dit deel van Noord-Holland al naar buiten treden. Zo hebben we een apart telefoonnummer, en voldoende bemensing achter de telefoon nodig, om dat te doen.’’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.