Eerste certificaten voor MOOC-studenten

Wilfred Simons
Delft

In totaal heeft de TU Delft 550 online-studenten een certificaat uitgereikt na voltooiing van de MOOC-opleiding 'Introduction tot Water Treatment'. Een tweede cursus, 'Solar Energy' werd zelfs door 3000 deelnemers met een certificaat bekroond.

Docent Arno Smets van de SolarMooc is tevreden met de resultaten. Jaarlijks slagen in Delft 50 studenten voor Solar Energy. ,,Dat betekent dat we 60 jaar onderwijs in het vak in één keer gerealiseerd hebben.''

Bij de WaterMOOC slaagden bijna 550 deelnemers, het tienvoudige van het aantal dat het vak jaarlijks op de campus in Delft afrondt. De universiteit heeft de tien beste deelnemers aangeboden om het vervolgvak, Fundamntals of Water Treatment, gratis te volgen. Deze opleiding kan wel online worden gedaan, maar niet als MOOC en niet gratis.

Een MOOC is een nieuwe vorm van online onderwijs, die door veel universiteiten gratis wordt gegeven. De twee MOOCS van de UTU Delft trokken vanaf afgelopen september gezamenlijk aanvankelijk 75.000 deelnemers, maar de WaterMooc bleven er 1500 actief en van de SolarMooc 10.000. De meeste studenten kwamen uit de VS en uit India; zo'n veertig procent had al een Bachelordiploma en een kwart een Masterdiploma.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.