Stoffelijke resten Weteringbrug van vermiste Alphense Gosia Orszulik

Wim Wegman
Alphen aan den Rijn

De stoffelijke resten die in een koffer in Weteringbrug zijn gevonden, zijn van de vermiste Alphense Gosia Orszulik. Dat heeft de politie bevestigd. De stoffelijke resten werden woensdag 22 mei in het water langs de Lisserweg gevonden. Haar lichaam was zwaar verminkt waardoor de identificatie werd bemoeilijkt.

De politie hield in het onderzoek naar de vermissing van de 32-jarige Gosia Orszulik dinsdag 21 mei in Alphen aan den Rijn een 45-jarige verdachte aan. De aangehouden verdachte is de echtgenoot van de 32-jarige Poolse.

De aangetroffen stoffelijke resten uit Weteringbrug werden overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Den Haag. Nader onderzoek, waaronder het forensisch onderzoek door het NFI, leidde uiteindelijk tot de definitieve identificatie. Haar familie in Polen is inmiddels geïnformeerd.

Vorige week zochten rechercheurs met een ondersteuning van het landelijk dregteam en de brandweer in de Zegerplas, de Rijnhaven en het gebied eromheen. Aan de zoekactie deden daarnaast leden van de Mobiele Eenheid (ME) mee. Het zeer uitgebreide rechercheonderzoek wordt de komende dagen verder voortgezet.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.