HD-cup: ruime zege Hillegom op Bloemendaal

Wim Wegman
Hillegom

Hillegom dat de laatste jaren furore heeft gemaakt in de Haarlems Dagblad Cup heeft in de eerste wedstrijd weinig moeite met Bloemendaal gehad.

,,Wij hebben nog aardig wat kansen gemist”, aldus Hillegom-trainer Arend Jan Kranenburg na de 0-4 zege. ,,Anders had de zege nog hoger uitgevallen.”

Dat Bloemendaal de bezoekers het spel liet maken, was niet echt verrassend. Aan gevaarlijke counters kwam de thuisploeg echter niet toe, omdat Hillegom de organisatie goed op orde had. Na de wissel kwam Bloemendaal conditioneel nog veel tekort en kon Hillegom door treffers van Joey Shobi, Nick Verstraten (2x) en Aiden Ryan tot 0-4 uitlopen.

EDO had de nodige moeite met Alliance: 2-1. ,,Wij hebben de laatste dagen misschien te veel getraind en gespeeld”, aldus trainer Koos Waslander. ,,De spelers zaten er flink doorheen.” Alliance deed niet voor de thuisploeg onder, maar kwam toch net iets tekort. Lomis Spiros en Terence Groothuizen scoorde voor EDO. Jeroen van der Hoek was succesvol voor Alliance.

Schoten speelde een goede wedstrijd tegen tweedeklasser DSOV en won met 3-2. ,,Een verdiende zege”, was het commentaar van trainer Jasper Ketting. DSOV-trainer Remco van Poeteren kon zich daar helemaal in vinden. ,,Behoudens een kleine periode na de wissel”, aldus Van Poeteren. ,,was Schoten de betere ploeg.” Aron Apetz, Robin de Ridder en Joey van der Schrier vonden de juiste richting voor Schoten. Joey Carolina en Mike Speelman scoorden voor DSOV.

Olympia Haarlem heeft momenteel weinig tegenstand. Ook Onze Gezellen kwam er niet aan te pas: 5-0. ,,Het gaat wel erg makkelijk”, erkende trainer Jeroen de Vries ook. ,,Gelukkig spelen wij eerdaags tegen ZSGO en het tweede elftal van Koninklijke HFC. Dan kunnen wij zien waar wij echt staan.”

Donovan Mijnals (2x), Marlon Burggraaf, Mo Jahoui en Faroek Yurdagan namen de treffers voor hun rekening.

Het zaterdagelftal van Bloemendaal kon geen elftal op de been brengen, waardoor tegenstander UNO een 3-0 zege in de schoot geworpen kreeg. ,,Ik had liever gespeeld”, aldus Maarten Slagveld. ,,Gelukkig spelen wij vanavond tegen ADO’20 2.”

Alliance (zat) verloor in een doelpuntrijke wedstrijd met 4-5 van United Davo. Rutger van Leeuwe, Joost Cornelissen, Nick Dekker en Bert Sielcken wisten het net voor Alliance te vinden.

Overbos wist in een leuke wedstrijd IJmuiden met 3-1 te kloppen. ,,Weer treffers uit dode spelmomenten”, mopperde Anthony Correia. ,,Dat zal toch beter moeten worden.” Voor de formatie van Stefan Teeken waren Robin Verwer, Jordy Bourgonje en Joeri Schouten succesvol. Fabian Roozen scoorde voor IJmuiden.

VSV (zat) klopte in een wedstrijd met twee gezichten Haarlem/Kennemerland met 1-0. Voor de rust kreeg VSV de kansen en na de hervatting had de formatie van trainer René van Marsbergen de overhand. Juist in die fase bepaalde Dennis Sival de eindstand op 1-0.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen