Bernadette Meertens geridderd

Bernadette Meertens geridderd. Archieffoto Stem in de Stad

John Oomkes
Haarlem

Bernadette Meertens is woensdagavond benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De scheidend bestuursvoorzitter van Stichting Stem in de Stad was tien jaar lang actief voor alleenstaanden, daklozen en asielzoekers

De loopbaanadviseur hielp de oecumenische organisatie uitbouwen tot een geoliede club met meer dan tweehonderd vrijwilligers en acht beroepskrachten.

Meertens wordt in haar vrijwillige functie opgevolgd door Paul Beerkens, die zal moeten helpen zorgen dat Stem in de Stad een gastvrije plek blijft bieden aan mensen die direct te maken hebben met armoede, sociale uitsluiting dan wel thuisloosheid.

Bernadette Meertens (52) was ook bestuurlijk nauw betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe huisvesting voor Stem in de Stad - vorig jaar officiëel geopend door prinses Máxima.

Ze zet zich ook inmiddels zestien jaar in voor de Antonius van Paduaparochie in de Groenmarktkerk in Haarlem. Ze was onder meer twaalf jaar voorzitter van de Parochiële Charitas Instelling, en zeven jaar voorzitter van Miss Minima.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.