Twee aanhoudingen na uit de hand gelopen verkeersconflict in Haarlem

Haarlem

Na een uit de hand gelopen verkeersconflict op de A9 heeft de politie dinsdagavond twee personen aangehouden in Haarlem. Zij hadden een andere auto geramd op de Gedempte Oostersingelgracht.

De eerste aanvaring tussen de twee auto’s vond plaats op de A9. Het is niet duidelijk wat zich daar in eerste instantie heeft afgespeeld, maar een van de betrokken auto’s begon de ander daarna te achtervolgen. De politie werd gealarmeerd en die adviseerde de melder om naar het bureau in Haarlem te rijden.

De achtervolgers reden het hele stuk achter de melder aan. Via de A9, N205, Prins Bernhardlaan, Amsterdamsevaart kwamen beide voertuigen uiteindelijk op de Gedempte Oostersingelgracht uit. Daar ramden de achtervolgers de andere auto. De politie onderzoekt of het hier gaat om een poging tot doodslag.

De schade aan de auto van het slachtoffer.© Politie Haarlem

De melder wist ondanks de botsing toch het politiebureau te bereiken. Ook het andere voertuig stopte daar. De politie stond paraat en hield hen aan. „De inzittenden van de achtervolgende auto hebben op het bureau overnacht. Het verhoren begint woensdagochtend”, laat de politiewoordvoerder weten.

De politie is op zoek naar mensen die iets hebben gezien of gehoord van het conflict, de achtervolging of de botsing.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.