’Hé, meneer Govers’

Govert Wisse

Als verslaggever van de toenmalige krant Nieuws van de Dag kwam ik vanaf 1975 bijna dagelijks bij profclub FC Amsterdam over de vloer. Daar, in het Olympisch Stadion, leerde ik André Hazes kennen.

Hij was groot fan van De Lieverdjes. Hazes was destijds barkeeper en zanger in café De Krommerdt. In december 1976 stond hij plots met de smartlap Eenzame Kerst nummer één op de hitlijst.

Daarna werd het weer stil rond hem. En omdat ik naar Haarlems Dagblad was vertrokken, zag ik Hazes niet meer. Tot op een miezerige herfstavond in 1978. Ik stond in Amsterdam te tanken, toen een oude Peugeot naast me stopte. De bestuurder stapte uit en ging ook tanken. Hij keek me vertwijfeld aan en riep toen: ’Hé meneer Govers.’ We raakten al tankend aan de praat. Hazes was inmiddels in het schnabbelcircuit terechtgekomen. Deze avond had hij in een café in België gezongen. We namen afscheid. Ik zag de achterlichten van zijn wagen in de regen verdwijnen en dacht: jammer van zo’n aardige man, wat zal die straks een eenzame kerst hebben. Maar twee jaar later was hij een superster na het uitbrengen van Een beetje Verliefd. Ik heb hem nooit meer ontmoet.

Na ruim 35 jaar stopt Govert Wisse eind deze maand bij deze krant. In een serie columns blikt hij terug op opvallende of grappige momenten.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.