Gewonde bij overval in woning Haarlem

Wim Wegman
Haarlem

In de Timorstraat in Haarlem is zaterdagavond een woning overvallen. Daarbij is een gewonde gevallen. De dader is gevlucht.

De Haarlemmer opende rond 23 uur de deur toen er werd aangebeld. De man die voor de deur stond bedreigde hem direct met een scherp voorwerp. De overvaller maakte een heuptasje met inhoud buit.

De Haarlemmer raakte gewond toen hij de verdachte wilde achtervolgen. Hij viel en liep letsel op aan zijn arm. Voor behandeling is de man overgebracht naar het ziekenhuis.

De omgeving van de woning aan de Timorstraat is direct afgezet voor onderzoek. Een speurhond heeft de omgeving afgezocht en medewerkers van de Forensische Opsporing zijn tot laat bezig geweest met onderzoek.

Het tasje is later door de politie in de omgeving teruggevonden. Via Burgernet is een signalement van de dader verspreid. Het gaat om 20- tot 25-jarige persoon, 1.80 lang en met een groene trui met capuchon. Hij is lopend in de richting van de Cheribonstraat gevlucht. Burgernet waarschuwt mensen om niet zelf te proberen hem aan te houden.

In de woning van het slachtoffer bleek ook nog een 28-jarige Haarlemse aanwezig te zijn, alsmede enige verdovende middelen. De vrouw is aangehouden en ingesloten voor onderzoek.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.