Leuke draai tot iets moois

Hanneke van den Berg

Dat doet Annemarie van Haeringen toch altijd heel erg knap. Van een onderwerp dat op zich misschien niet eens zo origineel is, toch een heel bijzonder prentenboek maken. Dat lukt haar ook weer met ’Eén monster te veel’. Er zijn al veel kinderboeken gemaakt over de angst die kinderen kunnen ondervinden voor monsters onder het bed. Annemarie van Haeringen geeft er echter een hele leuke draai aan, waardoor het toch iets heel moois oplevert.

De oude geit Dora is nog steeds bang voor ’het zwart’ onder haar bed. Volgens haar ligt daar elke nacht weer een monster, zo zegt ze tegen de breiende geit Sneeuwwitje. In het vorige prentenboek over dit bijzondere dier, ’Sneeuwwitje breit een monster’, liet de creatieve geit al zien dat ze heel goed monsters kan breien. Dat komt goed uit, want de oude Dora wil wel zo’n gebreid beest. Die legt ze dan onder haar bed, zodat het echte monster er niet meer bij past.

Maar nee, zo werkt het niet. Het gebreide monster is ook bang voor die donkere plek onder Dora’s bed en springt pardoes naast de oude geit in bed. Dat gebeurt zo nog een aantal keren, met steeds weer nieuwe beesten, totdat Sneeuwwitje dan maar besluit zelf een nachtje onder het bed te kruipen. Hoe dat afloopt, blijft een verrassing.

Angst met humor bestrijden. Het werkt altijd.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.