Nieuw restaurant voor Sabien Bosman

John Oomkes
Haarlem

Het pand van lunchroom ’De Mooije Benjamin’, en voorheen ’De Drie Musketiers’, aan de Gedempte Oude Gracht, gaat onderdak bieden aan een restaurant.

Sabien Bosman, succesvol uitbaatster van ’Thuys’ in museum Het Dolhuys en van ’Steel Catering’, opent de deuren van haar tweede eethuis vanaf 1 januari 2014.

Bosman tekende maandag het contract en neemt de tijd op het pand opnieuw in te richten, omdat het sinds het échec van de vorige uitbater is leeggehaald en volledig opnieuw moet worden opgericht.

Het nieuwe restaurant heeft nog geen naam, maar er is al wel een plan de campagne. Bosman (49): ,,We serveren uiteraard biologische producten van leveranciers uit de regio, maar heerlijk eten en drinken is niet genoeg om succesvol te zijn.’’

Staal Catering zorgt ook voor de gezonde hap bij de serie schrijversontmoetingen bij boekhandel De Vries. Zo is Bosman op het idee gekomen om ontmoetingen met schrijvers en literaire activiteiten te integreren in het aanbod van haar nieuwe restaurant. Maar eerst wacht de Egmondse de nieuwe inrichting.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.