Actie in Heemstede voor zwarte Pieten

Een van de spandoeken.© foto gemeente

Sjaak Smakman
Heemstede

Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag bij het gemeentehuis twee spandoeken opgehangen met de oproep om Sinterklaas bij zijn intocht komende zaterdag alleen door zwarte Pieten te laten vergezellen.

Voor het gemeentehuis en bij een gehandicaptenparkeerplaats hingen gistermorgen doeken met de teksten ’Zwarte Piet is zwart’ en ’Handen af van een kinderfeest’. Ook in Amsterdam en Bovenkarspel werden soortgelijke teksten opgehangen. Wie verantwoordelijk zijn voor de actie is niet bekend.

De gemeente Heemstede haalt Sinterklaas komende zaterdag in. Om elf uur start het programma bij het molentje aan de Herfstlaan en een half uur later komt de sint dan per boot aan.Via de Vrijheidsdreef gaat hij naar het gemeentehuis, waar hij wordt ontvangen door burgemeester Marianne Heeremans. Daar zijn dan diverse optredens.

Vorig jaar zette de gemeente gekleurde Pieten in, wat her en der tot kritiek leidde. Dit jaar volgt de gemeente de keuze van het Sinterklaasjournaal: er zullen zaterdag zwarte Pieten, bruine Pieten en Roetveegpieten aanwezig zijn bij de intocht.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.