Kamerlid uit Haarlem pleit voor 'welzijnsbezoeken' aan 70-plussers

Renske Leijten pleit voor 'welzijnsbezoeken' aan 70-plussers. Foto ANP

Redacteur Haarlem
haarlem

Huisartsen en GGD’ers moeten elk jaar op ’welzijnsbezoek’ bij alle 70-plussers in Haarlem en omliggende plaatsen, om na te gaan of deze senioren extra zorg nodig hebben. Dat bepleit Tweede Kamerlid Renske Leijten (SP) uit Haarlem.

Leijten vindt ook dat gemeenten in deze contreien en elders in Nederland meer werk moeten maken van hun wettelijke taak om de behoefte aan hulp onder kwetsbare ouderen in kaart te brengen en preventief actie te ondernemen.,,Een op de tien ouderen die nog thuis wonen, blijkt ondervoed’’, verduidelijkt de SP-politica.

,,Daarnaast zijn er alleenstaande senioren die kwetsbaarder zijn door immobiliteit en omdat ze vanwege gezondheidsproblemen diverse medicijnen moeten gebruiken. Deze ouderen durven zelf vaak geen beroep te doen op zorg. Senioren geven bij telefonisch onderzoek ook niet aan dat zij weinig aanloop krijgen of de regie over hun eigen omgeving verliezen. Daarom is het nodig hen thuis te laten bezoeken door huisartsen en medewerkers van de GGD.’’Donderdagavond praat Leijten in het programma Pauw & Witteman met de directeur van ouderenbond ANBO Liane den Haan over dit plan

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.