Commissie stelt vragen bij verkoop panden

Henk Geist
Haarlem

De raadscommissie Ontwikkeling van Haarlem stemde donderdagavond nog niet in met de verkoop van de panden op de hoek van de Koningstraat en Jacobijnestraat.

Veel raadsleden verweten wethouder Jack van der Hoek (D66) een gebrek aan informatie over de te verkopen panden. Hij zegde toe daarin verbetering aan te brengen. Maar ook de verkoopprijs van 450.000 euro riep vraagtekens op.

Waarom werd het pand niet op Funda verkocht of via een belegger, dat had de stad wellicht meer op kunnen leveren. Waarom is er niet gewacht met de verkoop nu de woningmarkt juist weer aantrekt?

Er ligt nu een voorlopige overeenkomst met de eigenaar van de winkel in het pand. Die deed meteen een bod toen het geheel van vier panden in de verkoop kwam, daarom was plaatsing op Funda volgens Van der Hoek niet mogelijk.

Het ging ook om een bod boven de vraagprijs, de koper is dus zeker niet gematst, verzekerde Van der Hoek. Langer wachten bood volgens hem ook geen garantie op een hogere prijs, terwijl de gemeente zich wel genoodzaakt zou zien tot onderhoudskosten. Volgende week laten de fracties weten of ze al of niet instemmen met de verkoop.

De commissie stemde wel in met de verkoop van het bedrijfspand Oudeweg 30.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.