Ruud Meijer (gemeente Haarlem) op-een-na-beste ambtenaar

Ruud Meijer.
© archieffoto
Haarlem

Ruud Meijer heeft net naast de titel beste ambtenaar van het jaar gegrepen. De medewerker ’gebiedsverbinder Waarderpolder’ van de gemeente Haarlem werd tweede tijdens de verkiezing.

Hedzer Pathuis (projectmanager Stationsgebied van de gemeente Utrecht) werd tijdens een feestelijke bijeenkomst donderdag in Maastricht gekroond tot beste ambtenaar van het land. Hij kreeg de meeste jurystemmen van de tien finalisten in de verkiezing.

Bij die tien was ook Nurullah Gerdan, werkzaam als bestuurskundige duurzame energie en circulaire economie in Haarlemmermeer. Hij bleef echter steken op de achtste plaats. Ben Hutubessy, bode op het Haarlemse gemeentehuis, haalde de finale net niet. Hij werd zestiende. Chantal van Liefland werd 26e.

De verkiezing kende ook een publieksprijs. Maurice Hoekman, regisseur kerngericht werken en participatie bij de gemeente Nissewaard, kreeg van het publiek de meeste stemmen.

De verkiezing is een initiatief van Publiek Denken in samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de provincie Limburg en PBLQ.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.