Gezelligheidstoernooi

Wessel Mekking

Vol passie kan hij praten over zijn korfballende kleindochters. Mijn vader kan nog steeds genieten van de sport, die hij zelf een halve eeuw beoefende.

Zondag stond de 68-jarige weer eens zelf op het veld. Een paar jaar geleden was hij genoodzaakt te stoppen vanwege een blessure, nadat hij als zestiger al eens met korfbalpensioen was gegaan.

Maar een gezelligheidstoernooi bij zijn club Oosterkwartier, zoals zondag, kan hij nog wel aan. Rennen of schijnbewegingen maken, hoeft niet; doel is de bal uit stilstand in de korf te prikken. Vandaar de naam Priktoernooi. Lang had mijn vader geen teamgenoot. De dochter van vrienden zocht ook nog iemand, dus vormden ze een team.

,,Ja, hij heeft altijd al iets gehad met jongere vrouwen’’, merkte m’n moeder droogjes op. Zij is zelf vijf jaar jonger dan mijn vader, vandaar. Het toernooi begon vol grappen en grollen. Na het overleven van de poule volgde de knockout-fase.

Als het bij mijn vader stokte, nam zijn teamgenote het voortouw. De overwinningen regen zich aaneen, net als de high fives. Naarmate het toernooi vorderde, werd team Britte-Huib fanatieker.

Terwijl de meeste deelnemers zich verheugden op de barbecue, plaatsten de twee zich voor de finale. En ja, die wonnen ze. ,,Hij is zo trots als een aap met zeven staarten’’, merkte m’n moeder op. En ik stiekem ook.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.