Droom

Leontien van Engelen

Wat waren we blij, toen we onlangs te horen kregen dat we een volkstuin konden krijgen. Daarmee kwam een droom uit. We mijmerden al een tijdje over een lap grond om groenten op te telen.

Vrienden en familie reageerden minder enthousiast. ,,Weet je wel hoeveel werk het is'', begon de een. ,,En wat dacht je van extreem nat of droog weer? Vergeet je oogst dan maar.'' Een vriendin met moestuinervaring wees ons op de slakken, de veenmollen en andere beesten die alles kaalvreten en een schoonzus begon een klaagzang over de kilo's bieten die haar man elke zomer van zijn landje haalt. ,,En die kan JIJ dan allemaal gaan koken.'''

De rillingen liepen over mijn lijf toen diezelfde schoonzus vertelde dat ze eens een hagedis had ontdekt bij het snijden van groente uit de moestuin. Een staart had hij niet meer. Die lag op de snijplank, tussen de reepjes andijvie.

Toch laten we de moed niet zakken. Ons huis staat gezellig vol met kweekpotjes met pompoenen, aardbeien en kruiden. Zaterdag hebben we heerlijk in de moestuin staan spitten en de eerste uien geplant. We hebben geen eng beest gezien. Aan misoogsten en andere ellende denken we maar niet. Pas tegen de herfst zullen we het weten: of de moestuin nu echt die mooie droom is, of een nachtmerrie.

Judy Nihof

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.