Weer 'Ik hou van Nieuw-Vennep' tijdens feestweek

Redacteur Haarlem
nieuw-vennep

Het dorpsspel ’Ik hou van Nieuw-Vennep’, dat vorig jaar voor het eerst werd gehouden, krijgt tijdens de komende Vennepse feestweek een tweede editie. Aan het evenement, gebaseerd op het tv-programma met Linda de Mol, kunnen alle Vennepers meedoen.

De feestweek begint op vrijdag 15 juni met de motorcross en wordt afgesloten op zondag 24 juni met de familiewandeldag. Dat werd afgelopen dinsdag in zalencentrum Het Trefpunt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van Oranjevereniging Beatrix.Het evenemententerrein aan de Zuiderdreef is weer het epicentrum van de feestweek.

Het is ook de plek waar de kermis - met dit jaar een grote achtbaan - en de feesttent staan. De tent is het toneel van Veronica’s 80’s & 90’s-feest met Rick van Velthuysen, de Tropical Party Soul Beach, de EK-party met Wolter Kroes en dj Jim, een optreden van de Nederlandstalige coverband ’Joost mag het weten’ en de Foute Party van Q-music.

Vaste feestweekonderdelen als polsstokverspringen, touwtrekken en vissen staan ook weer het op het programma. Net als de autocross, die vorig jaar vanwege het slechte weer twee keer werd afgelast. Zanger Hans Kap en orgelman Hiddo van Os vermaken de bewoners van respectievelijk verzorgingshuis Westerkim en In ’t Zomerpark. De oranjevereniging probeert ook weer helikoptervluchten boven Nieuw-Vennep te organiseren, maar of dat lukt, is nog onzeker.

Beatrix is bij meer evenementen in het dorp betrokken, waaronder de Trekkertrek op zaterdag 12 mei. Een dag eerder is bij De Bolle Olifant de seniorenborrel voor bewoners van Westerkim. Ze worden gebracht en gehaald.

Vicevoorzitter Theo van Iperen kreeg dinsdag tijdens de vergadering uit handen van burgemeester Theo Weterings de gemeentelijke erespeld overhandigd. Behalve voor de oranjevereniging is hij ook vrijwilliger voor andere Vennepse organisaties. Hij is lid van de lokale EHBO-vereniging, kerkmeester van de Hervormde Gemeente Nieuw-Vennep/Burgerveen en verkeersbegeleider tijdens de lokale avondvierdaagse.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.