Afwisselend programma pocketeditie Roots of Heaven in Patronaat

Dan Bern staat zowel in het Patronaat tijdens Roots of Heaven als in De Waag.

Dan Bern staat zowel in het Patronaat tijdens Roots of Heaven als in De Waag.© PRfoto Judd Irish Bradley

Peter Bruyn
Haarlem

Noem het maar een ‘pocketeditie’, de aflevering van Roots of Heaven die komende vrijdag in de kleine zaal en op het cafépodium plaatsvindt.

Geen grote zaal dus – daar strijden de finalisten om de Rob Acda Award – maar wel degelijk acht fijne concerten die het terrein bestrijken van folk via country en rock naar stevige bluesrock. Met als bonafide ‘headliner’ de rockers van Blitzen Trapper uit Portland, Oregon, die in 2011 met ‘American Goldwing’ een fantastisch album afleverden maar dat niveau nadien niet met iedere plaat wisten vast te houden.

Singer-songwriters zijn er ook. Naast de Haarlemse Ier Danny Guinan, de Amerikaan Jim Keaveny en de Fransman Baptiste W. Hamon komt Dan Bern naar Haarlem. Eveneens een Amerikaan die met zijn rauwe liedjes en politiek geëngageerde teksten bij vlagen wel aan de jonge Dylan herinnert. Behalve vrijdag in het Patronaat is Bern zaterdagavond ook in De Waag te horen.

Mooie liedjes zijn ook te verwachten van het Vlaamse Douglas Firs en de Amerikaanse groep Twain uit Franklin Town in het Amerikaanse Virginia. Dan is er het ook al Vlaamse King Dalton, dat uit een heel ander vaatje tapt en met onder anderen Thomas de Smet, die menig trouwe Patronaatbezoeker nog zal kennen van Zita Swoon en Think of One, en voormalig Laïs-zangeres Jorunn Bauweraerts een eigenzinnig rockende folkbluesvariant spelen zoals Gentenaren dat kunnen.

Roots of Heaven. Vrijdag 6 april vanaf 17.30u Patronaat, Haarlem

Lees ook in de playlist Cultuur en Uitgaan: Douglas Firs bezingt keuzestress

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.