Statenlid Nunes door eigen partij geroyeerd

Marco Post
HAARLEM

Het Noord-Hollandse Statenlid Monica Nunes (44) is 'per direct' geroyeerd door Forza Nederland. Als ze officieel toch namens die partij in Provinciale Staten blijft zitten, riskeert ze vanaf 30 april bovendien een boete van duizend euro per dag. Dat zegt Paul Meijer namens het partijbestuur. Meijer is fractievoorzitter van Forza Haarlemmermeer.

Eerder deze week zette ook Johan Remkes, commissaris van de Koning in Noord-Holland, het Statenlid uit Vijfhuizen onder druk. In een brief stelt hij dat Nunes het aanzien van en het vertrouwen in de politiek schaadt, omdat zij sinds 2013 geen enkele vergadering bezocht. Dit terwijl zij voor haar werk als Statenlid maandelijks minstens 1100 euro ontvangt.

Forza – dat staat voor 'Fortuynistische oproep tot realistische zakelijke aanpak' – zit als partij 'niet te wachten op negatieve publiciteit'. Meijer: ,,Het gaat wel om gemeenschapsgeld. Je kunt het niet maken om niet op te komen dagen. Als je ziek bent, stuur je een vervanger." Vera Kerkvliet van de provincie zegt dat Nunes 'nooit bericht van verhindering' heeft gegeven en verder niet reageert. Ze was ook vandaag niet bereikbaar.

Meijer zegt al zes maanden geen contact te hebben gehad. Volgens haar moeder is Monica Nunes sinds januari vorig jaar ziek.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.