Luilak in polder rustig verlopen

haarlemmermeer

Luilak in de gemeente Haarlemmermeer is dit jaar relatief rustig verlopen.

Er waren twee kleine incidenten.

In Hoofddorp zag een surveillerende agent zaterdag rond 02.00 uur jongens bij een auto staan aan de Markenburg. Het bleek dat zij de auto aan het vernielen waren. Toen agenten hen aan wilden houden, renden ze er vandoor. Na een korte achtervolging zijn de twee, twee 15-jarige Hoofddorpers alsnog aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.

Voorts kreeg de politie even voor 5 uur een melding dat er een vreemde man zou rondlopen aan het Corverbos. De man, een 21-jarige Hoofddorper, zou onder meer twee Luilakvierende jongens verbaal bedreigd hebben om hun telefoon af te staan. Politiemensen zochten de man op en hebben hem vervolgens aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor verhoor.

Luilak is dit jaar verder rustig verlopen in de gehele regio. Voor zover nu bekend is het aantal vernielingen beperkt gebleven. Mogelijk dat er nog aangiften binnen komen van vernielingen die nog niet zijn gemeld. Wel hebben agenten van een aantal jongeren 'smeermiddelen' in beslag genomen. Het gaat om onder meer eieren, zeep, boter en scheerschuim. Diverse jeugdigen zijn doorverwezen naar HALT. Uit de hele regio zijn een aantal meldingen binnengekomen dat jongeren met eieren aan het gooien waren.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.