’Wek nieuw Park Vijfhuizen tot leven’

Voorzitter Menno Slegtenhorst van WijkStellinghof hoopt op een schaatsrondje, een hondenspeelplaats en een kleine kinderboerderij in het ’Jack Sharp Park’.

Wessel Mekking
vijfhuizen

WijkStellinghof had gehoopt al mee te mogen praten over de plannen voor Park Vijfhuizen. Maar tot op heden is dat niet gebeurd, terwijl de aanleg van het recreatiegebied al afgelopen herfst is begonnen. Een rondje waar de kinderen kunnen schaatsen, een hondenspeelplaats en -losloopgebied en een kleine kinderboerderij. Het zijn ideeën die leven bij bewoners en wijkraad van het Vijfhuizense Stellinghof voor het nieuwe park

Een gemiste kans, vindt wijkraadvoorzitter Menno Slegtenhorst. Hij hoopt dat de bewoners alsnog hun zegje mogen doen over de inrichting van het park, dat gelegen is ten noorden van de Vijfhuizerweg. Volgens hem was beloofd dat zij hun mening mochten geven tijdens een bijeenkomst met een gemeentelijke afvaardiging en de betrokken aannemer. ,,Maar tot onze verassing zagen we daar in de herfst de graafmachines’’, zegt Slegtenhorst over het ’Jack Sharp Park’, zoals het in de volksmond heet.

In het park zijn onder meer een rietlabyrint met water en een hoger gelegen laan gedacht. Maar ook krijgt het gebied veel open ruimtes, waar Slegtenhorst en consorten wel raad mee weten. ,,We hopen dat we in overleg nog wat gedaan kunnen krijgen’’, zegt de wijkraadvoorzitter. ,,Het hoeft niet te ingewikkeld te zijn.’’ Door naar de bewoners te luisteren wordt het echt een park voor de Vijfhuizenaren, stelt Slegtenhorst. Ook een veldje waar de dorpsbewoners buiten clubverband kunnen sporten, is prima op z’n plek in het nieuwe park. ,,Nu dreigt het nogal statisch te worden en niet zo aantrekkelijk’’, zegt de wijkraadvoorzitter over het park.

Een gemeentewoordvoerder verwijst donderdagmiddag voor informatie naar Recreatieschap Spaarnwoude, maar daar wordt na 17 uur de telefoon niet meer opgenomen.

Jack Sharp Park?

In de volksmond heet het nieuwe groengebied het Jack Sharp Park. Maar de officiële naam is Park Vijfhuizen, verduidelijkt een gemeentewoordvoerder. Sharp kreeg in Vijfhuizen wel een straat naar zich vernoemd: Jack Sharp Park. Jack Sharp was op 3 mei 1943 de enige overlevende inzittende van een boven Vijfhuizen neergeschoten Britse bommenwerper. De drie omgekomen inzittenden leefden al voort in de straten rondom het Vliegersplein: Gibsonstraat, Rowlandstraat en Stevensweg. In 1995 kwam Sharp op 76-jarige leeftijd naar Vijfhuizen om op Bevrijdingsdag een monument te onthullen. In 2005 overleed de Nieuw-Zeelander.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.