Heksje Lilly: Reis naar Mandolan ***

Heksje Lilly: Reis naar Mandolan. Foto GPD

Heksje Lilly: Reis naar Mandolan. Foto GPD

Ron Amesz

Regie: Harald Sicheritz. Met: Alina Freund, Ercan Durmaz, Pilar Bardem. Met stemmen van: Tara Hetharia, Valerio, Patty Brard en Isa Hoes.Na de gebruikelijke opstartproblemen van een meisje dat ontdekt dat ze voorbestemd is om heks te worden in 'Heksje Lilly: De draak en het magische boek' is Lilly (stem van Tara Hetharia) nu een volwaardig en befaamd superheks

Ze is zelfs zo beroemd dat Grootvizier Guliman en rechterhand Abrash haar en het gulzige draakje Hector (stem van Valerio) naar het exotische Mandolan ontbieden. De troon van hun overleden keizer Nandi is namelijk behekst. En dat is vervelend wanneer je als snoodaard de macht wil overnemen.

De eerste Heksje Lilly-film was onverwacht toch goed geslaagd. Dat was deels te danken aan de regisseur, Stefan Ruzowitzky (Oscarwinnaar met 'Die Fälscher'), maar ook aan Heksje Lilly (gespeeld door Alina Freund) zelf.

In een tijd waarin we worden bekogeld met kinderfilms waar volwassenen zich gedragen als kleine kinderen is het fijn om weer eens een heldin te hebben die zich gedraagt naar haar leeftijd.

Lilly is een normaal meisje dat, naast dat ze kan toveren en de wereld/woonplaats/Mandolan van de ondergang moet redden, ook nog gewoon op haar broertje moet passen.

Dat 'Heksje Lilly 2' niet zo goed is als zijn voorganger komt door het wel erg simpele verhaal - vooral een excuus voor exotische plaatsjes, bontgekleurde plaatjes en de weinig inspirerende regie van Harald Sicheritz (naast tv-filmmaker ook rock muzikant, journalist en tv-producent). Toch qua familiefilm kan je het slechter treffen.

Bregtje Schudel

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.