David Bowie-tribute in Duycker

David Bowie© Archieffoto AP

Leontien van Engelen
Hoofddorp

Op 10 januari is het alweer twee jaar geleden dat David Bowie overleed aan de gevolgen van kanker. De muziek van de Brit blijft ongekend populair.

Op zaterdag 6 januari wordt Bowie in Podium Duycker in Hoofddorp geëerd door Ground Control. Deze Bowie-coverband bestaat uit zanger Ries de Wit, gitaristen Hans van Binsbergen en Peter De Belie, drummer Jago Agricola, bassist Erwin Scheijgrond en toetsenist Sander Ponne. Het zestal heeft allemaal één en dezelfde muzikale passie: David Bowie en speelt de beste, mooiste en belangrijkste nummers uit het enorme repertoire van de Brit.

Van ’Ziggy Stardust’ tot ’Station to Station’, van ’Space Oddity’ tot ’Heroes’, van ’Five Years’ tot ’Let’s Dance’ en van ’Changes’ tot ’Scary Monsters’, het wordt allemaal gespeeld. Soms bijna identiek aan het origineel, soms met een twist, maar altijd met respect voor de artiest Bowie, zo meldt de band.

In het voorprogramma staat Thursday’s Child uit Hoofddorp. Deze pop en rock-band laat zich inspireren door muziek van de Beatles, Stereophonics en - jawel - David Bowie. In juli presenteerden de bandleden in hun eigen thuisstad hun laatste EP getiteld 'All is forgiven'. Nu staan ze dus in het voorprogramma van Ground Control.

David Bowie Tribute. Zaterdag 6 januari 2018, 20.30 uur. Zaal open vanaf 20.00 uur. Kaarten via www.duycker.nl, voorverkoop 15 euro, aan de zaal 17 euro.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.