Een Marilyn Monroe om nooit te vergeten

Een deel van de limousines op bedrijventerrein De President. Met Marilyn. foto United Photos/Toussaint Kluiters

Een deel van de limousines op bedrijventerrein De President. Met Marilyn. foto United Photos/Toussaint Kluiters

Paul van der Kooij
Hoofddorp

Marilyn Monroe die je op haar charmantst in één van de negen klaarstaande limousines helpt. En die, na een bezoekje aan een bedrijf om de hoek, gaarne met je op de foto wil terwijl een blazer haar satijnen plichéjurk doet opwaaien.

Het blijkt deze dinsdag echt te werken op bedrijventerrein De President. Natuurlijk, voor de sier wordt geklaagd over de champagne aan boord. Die is ’best wel’ zoet. En zo’n limousine - of limousine-Hummer - is ’best wel Amerikaans’. En heeft Marilyn het niet koud, by the way?

Maar als zo’n klager ondertussen druk selfies maakt, dan kan het leed nooit te groot zijn. Eerder duidt dat erop dat over dit event nog lang wordt nagepraat. Zeker als straks de foto’s massaal de wereld rondgaan.

Hikvision

,,En dat is precies de bedoeling’’, meldt Aad Lefeber van gebiedsontwikkelaar SADC.

Hoe mooi het bedrijventerrein aan de zuidrand van Hoofddorp ook is en hoe enthousiast de Presidenten er ook over zijn, van de eerste twintig hectares is nog maar de helft gevuld. Al tekent net op de dag van het evenement een bedrijf voor hectare nummer elf. Hikvision doet in beveiligingscamera’s en de data-opslag van de beelden. In snel tempo is de Chinees uit zijn jasje gegroeid in het aangrenzende, minder sjieke bedrijventerrein Graan voor Visch.

Er blijken meer ’buurbedrijven’ aangewipt. Hoezeer ze ook genieten van het event en hoezeer ze zich ook aangesproken voelen door het veilige en schone park, er wordt wel iets in de speeches gemist. Een hint naar lagere grondprijzen.

Jort Kelder

Volgens de SADC-man hoeft niemand die te verwachten. Wie echt iets bijzonders wil, weet dat een ’paar tientjes’ zo zijn terugverdiend via de uitstraling die een bedrijf hier kan hebben. Presidentieel kan die zijn. Maar zeker niet standaard.

Een beetje zoals tv-presentator en columnist Jort Kelder. In de feesttent die naast het botenhuis is neergezet en die met honderdtwintig bezoekers goed gevuld is, zou hij eigenlijk een ’Hoe heurt het eigenlijk op De President’ doen. Maar, zo gaf hij in een voorgesprek aan, kon dat wel bij zo’n terrein?

Sabel

Hoe mooi het ook is, het is geen Hoe heurt het eigenlijk-villa of kasteel. Wel laat hij volgaarne zien hoe je met een sabel een fles champagne opent. Ook komt hij met presidentiële anekdotes van verre. Hoe Mark Rutte, voordat hij de VN toesprak, niet mocht zitten in de antichambre. En de president van Italië wel. En hoe een 3,5 miljard dollar kostend, één kilometer lang hotel in Abu Dabi een presidentiële verdieping heeft. Met aparte opritten en liften. En handvatten van Swarowski-kristal.

Je zou er de crisis helemaal door vergeten, zeker wanneer hij Audi-dealer en President Ton van der Horst nog even meegeeft hoe snel hij die auto’s altijd in zijn achteruitkijkspiegel ziet verdwijnen.

Antieke auto's

Maar wat blijkt tijdens de afsluitende netwerkborrel? Dat Jort flink blijft plakken. Hij moet en zal van Jeroen W. Helms horen welk een karretje uit zijn geboortejaar hij het beste kan aanschaffen. Helms, President met een choker-halssjaal, is nu eenmaal een befaamd taxateur van antieke auto’s. En dat treft.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.