Gewonden bij twee ongevallen binnen honderd meter in Haarlem

Het ongeval op de Turfmarkt. Foto Michel van bergen

Het ongeval op de Witstraat. Foto Michel van bergen

1 / 2
Medewerker Internet
Haarlem

Bijna gelijktijdig vonden dinsdagmiddag twee ongevallen met scooters plaats binnen een straal van honderd meter in Haarlem.

Op de Witstraat raakte een vrouw gewond. Op de Turfmarkt een man. Het zorgde voor enige verwarring bij de hulpdiensten.

De vrouw raakte gewond toen ze op haar scooter werd aangereden door een auto op de hoek van De Witstraat met de Kampervest. Bij de aanrijding kwam ze lelijk ten val.

De ambulance die onderweg naar de De Witstraat was om het slachtoffer te verzorgen kwam zo'n honderd meter voor opgegeven locatie een ander ongeval tegen op de Turfmarkt. Daarbij waren ook een scooter en auto betrokken. In eerste instantie werd er gedacht dat ze de bedoelde locatie hadden bereikt en gingen het slachtoffer helpen.

Toen werd duidelijk dat er twee verschillende ongevallen bijna op hetzelfde moment waren gebeurd. Een tweede ambulance werd opgeroepen om alsnog het slachtoffer van het ongeval bij de De Witstraat te kunnen verzorgen.Zowel het slachtoffer van het ongeval ter hoogte van de Witstraat als die bij de Turfmarkt zijn door ambulancepersoneel gestabiliseerd. Gezien de ernst van het letsel van het ongeval bij de Turfmarkt is de verkeersongevallenanalyse (VOA) opgeroepen om onderzoek te doen naar de toedracht.

De Turfmarkt richting Kampervest was hierdoor afgesloten voor het verkeer. Dit zorgde voor de nodige hinder tijdens de avondspits.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.